Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Στο πόδι βρέθηκαν οι Υγειονομικοί της Περιφέρειας

Όχι στην εγκατάλειψη, στον εμπαιγμό, στην απαξίωση και αγώνα διαρκείας, ήταν το σύνθημα στο πανό των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.
 
 Εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Ιωαννίνων, Πύργου, Αμαλιάδας, Αγίου Ανδρέα και Ρίου, έδωσαν δυναμική απάντηση-παρών με την συμπαράσταση της ΠΟΕΔΗΝ, της ΕΙΝΑ, του ΕΚΠ και του Δήμου Πατρέων  - Παρών και από το Συντονιστικό των πρωτοβάθμιων σωματείων και επιτροπών των νοσοκομείων

Τα χειροκροτήματα  για τους υγειονομικούς που... μοίραζε η κυβερνητική σύζυγος Μαρέβα και μαζί της οι βουλευτές της ΝΔ, αποδείχθηκαν πια πως ήσαν χωρίς αντίκρυσμα.

Νοσοκομεία άνευ επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, γιατροί που πασχίζουν να ανταπεξέλθουν στις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, νοσοκομεία που ξεμένουν από ιατρικό προσωπικό, το οποίο οδηγείται στην αναζήτηση καλών συνθηκών σε εκτός Ελλάδος νοσοκομεία, παιδικό νοσοκομείο όλης της Δυτ. Ελλάδας που λειτουργεί χωρίς αναισθησιολόγο, μισθοί πείνας, που είναι κατώτεροι και από αυτούς του ανειδίκευτου εργάτη.

Τα παραπάνω είναι στοιχεία που παραχώρησαν στην πλ. Γεωργίου Α΄ σήμερα το πρωί οι επικεφαλής των νοσοκομειακών οι οποίοι μίλησαν γι αυτά, ερχόμενοι από την Αθήνα ως εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ και άλλων συνδικαλιστικών οργάνων, αλλά και ο πρόεδρος του ΕΚ Πάτρας, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες για ευαισθητοποίηση των κυβερνητικών αρχών,  ακόμη και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των της ΕΙΝΑ, όπως και ο αρχικός ομιλητής δήμαρχος Πατρέων, που παραβρέθηκε μαζί με την αντιδήμαρχο Βίβιαν Σαμούρη και τόνισε την ανάγκη να μην περάσουν στα χέρια ιδιωτών οι νοσηλευτικές μονάδες.

Καταπέλτης κατά της κας Γκάγκα και του υφπ. Υγείας ήταν ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ κος Γιαννάκος, που ζήτησε την άμεση απόσυρση του... εκτρώματος το οποίο προωθεί  για να εξυπηρετηθούν τα κοράκια της υγείας.

Τούτων δοθέντων στην σημερινή συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου και πορεία διαμαρτυρίας προς την 6η ΥΠΕ, μετείχαν λειτουργοί από τα Ιωάννινα, τον Πύργο, την Αμαλιάδα, αλλά και από τα νοσοκομεία της Πάτρας.  

Παρών έδωσε και το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων Σωματείων Αγώνα και Εργαζομένων Νοσοκομείων, που ζητά μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς, κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, καθώς και άρση των αναστολών, όπως νομολόγησε το ΣτΕ.

Όχι στην εγκατάλειψη, στον εμπαιγμό, στην απαξίωση και αγώνα διαρκείας, ήταν το σύνθημα στο πανό των εργαζομένων στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Στο ΕΣΥ δεν περισσεύει κανείς, είπαν οι εργαζόμενοι του συλλόγου  ΠΓΝ Ιωαννίνων και μετατροπή όλων των συμβάσεωνσε αορίστου χρόνου, κατάργηση του διαγωνισμού για εργολάβο.

Θέουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας, ζήτησε η ΠΟΕΔΗΝ, που στο πανό της υπενθύμισε την «φάση» μετά... χειροκροτημάτων, που τους προσγείωσαν ανώμαλα!  

 
 




 

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση στην πλ. Γεωργίου Α΄, πριν την πορεία, προς 6η ΥΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου